Te gast in Wielercafé Raalte

Geplaatst op donderdag 25 februari 2016 om 19:21

CORVOS_00017690-007Vera Koedooder, Loes Gunnewijk en vanzelfsprekend Loes Markerink komen zaterdagavond 19 maart naar Wielercafé Raalte. Met deze drie vooraanstaande wielervrouwen verwacht de organisatie veel vrouwelijke gasten te verwelkomen in het Wielercafé.

 

Naast twee gespreksrondes met mannelijke gasten is er één gespreksronde met de drie wielervrouwen. We spreken dan ook over de Vrouwentafel: 'Loes, Vera en Loes zullen laten zien dat er voor vrouwelijke sportliefhebbers genoeg te halen valt in het Wielercafé.' De drie wielrensters hebben vanzelfsprekend veel eigen verhalen, maar maakten in het vrouwenpeloton ook samen veel mee. De beide Loesen bijvoorbeeld maakten van 2007 tot en met 2010 deel uit van dezelfde wielerploeg. Gunnewijk: 'wat altijd erg grappig was dat als Jean-Paul van Poppel riep: 'Loes in de aanval!', dat hij er dan twee kreeg. Heel vaak gingen we tegelijk. We keken elkaar aan en dan ging er eentje volle bak door.' Gunnewijk lepelt onmiddellijk ook een anekdote met Koedooder op. 'Met Vera heb ik in 2005 nog een NK Koppeltijdrit Studenten gereden. Samen afzien, zeker toen Vera op het einde lek reed en we alles op alles moesten zetten om die titel nog binnen te halen.' Koedooder op haar beurt herinnert zich dat er ook voor en na de wedstrijd van alles te beleven was. Bijvoorbeeld toen ze samen met Markerink een kamer deelde bij het EK op de weg voor onder de 23. 'We hadden de grootste lol samen en deden bijvoorbeeld handstand tegen de muur.'

 


De Vrouwentafel van het Wielercafé heeft een imposante erelijst Zo won Koedooder twee wereldtitels bij de junioren op de baan en in totaal acht EK-medailles. Ze is heersend Nederlands Kampioen puntenkoers. Gunnewijk is Nederlands kampioen op de weg en tijdrijden geweest en zat in het Nederlandse team dat in 2012 met Marianne Vos Olympisch goud won. Markerink tenslotte is sinds haar jeugdwereldtitel in 2003 de trots van wielervereniging CRT Raalte.
De voorbereidingen van het Wielercafé verlopen voorspoedig. De voorverkoop loopt als een trein, maar gelukkig hoeven we nog geen nee te verkopen. Onze indruk is dat velen afkomen op de cafésfeer. Zo hebben we livemuziek van Stillus, spelen we het spel Petje Op Petje Af, hebben we enkele speciaalbiertjes, en zijn er diverse warme hapjes.


Meer informatie over het Wielercafé Raalte vind je op de website www.wielercaferaalte.nl, op Facebook www.facebook.com/wielercaferaalte en via Twitter www.twitter.com/Wielercafe_rlt.


Terug naar Nieuws