Teamwinst Hills Classic na goed trainingskamp

Geplaatst op vrijdag 30 mei 2014 om 21:31

Hills Classic 2014De Boels Rental Hills Classic was vrijdag de eerste koers van Loes sinds de Womens Tour. Tussen de twee wedstrijden ging ze op trainingskamp met haar team Orica-AIS en de rentree in het peloton was een succesvolle. Na 128,4 kilometer koers ging teamgenote Emma Johansson namelijk met de winst aan de haal. "Ik voelde me best goed en het doel was om een vroege vlucht op te ztten", vertelt Loes na afloop. "Dit lukte Gracie en na de klim van de Eyserbosweg reed Roxane Knetemann weg, waarbij Emma meesprong. Ze maakte het in de finale uiteindelijk mooi af."

Een mooi begin dus na dat trainingskamp van het team in het Italiaanse Toscane. Daar lag de focus op een aantal dingen. "De eerste paar dagen hebben we duurtrainingen in de bergen gedaan. We zaten in de buurt van Varese en dat is een mooie omgeving."

Buiten de duurritten werd ook op een andere discipline geoefend. "Afgelopen weekend hebben we getraind op de ploegentijdrit voor het WK, later in het jaar. We zijn naar een wielerbaan geweest en hebben op de weg gereden. Daar kwam afgelopen week ook de Giro d'Italia voorbij en dus hebben we onze jongens even aangemoedigd. Het was een mooie ambiance in Italiƫ."


Terug naar Nieuws