Ten aanval in finale derde etappe

Geplaatst op donderdag 5 februari 2015 om 19:13

Ladies Tour Of Qatar 2015 SportfotoHoewel er uiteindelijk gesprint werd met een klein peloton, heeft Loes zich donderdag nadrukkelijk laten zien in de finale van de derde etappe in de Ladies Tour of Qatar. Samen met ploeggenote Gracie Elvin maakte ze deel uit van een kleine kopgroep. Daarbij probeerde ze in de slotfase door aanvallen de rest te verrassen. "Maar helaas werden we in de laatste kilometer teruggepakt", klinkt het.

 

"We reden een sterke finale", vertelt Loes. "Daarvoor gebeurde er ook al het één en ander. Behalve de eerste twintig kilometer, want daarin hadden we tegenwind en dat maakte de koers saai. Voor de eerste tussensprint draaiden de wind en de weg iets. Toen werd het ook nerveuser. Zeker aangezien de top vijf van het klassement aan het strijden is om de seconden."

 

Kopgroep
Na die eerste tussensprint brak het peloton ook. "En na 68 kilometer ging het opnieuw op de kant. Ik had toen net niet de benen om mee te gaan en kwam even in de tweede groep. Op tien kilometer voor de finish sloten we weer aan ik sprong mee met een demarrage. Ik kwam samen met Gracie vooruit in een groepje met verder Knetemann, d'Hoore en Amialiusik."

 

Het doel werd dus om uit de greep te blijven van het peloton en daarnaast te strijden voor de etappezege. Uiteindelijk lukte dat niet, maar er werd wel hard voor gereden. "Gracie en ik hebben om de beurt aangevallen. We reden een goede finale, maar het gat werd helaas dichtgereden. Armitstead was daarna de snelste in de sprint. Morgen is de slotdag in de woestijn."


Terug naar Nieuws