Tevreden na eerste koersweekend

Geplaatst op zondag 7 december 2014 om 11:01

Loes 2014Het eerste koersweekend zit er alweer op voor Loes en daar kijkt ze met een goed gevoel op terug. Ze reed een actieve koers in de Stan Siekja Launceston Cycling Classic, net als haar hele team. "Er was vandaag ook heel veel pulbiek", vertelt Loes. Ongeveer 15.000 toeschouwers waren op de wedstrijd afgekomen. Launceston is een wielerliefhebbende stad en bij de mannen reden onder meer ook local Richie Porte en zijn teamgenoot Chris Froome."

 

Opnieuw bleef in de vrouwenwedstrijd een kopgroep vooruit. "Onze wedstrijd ging over vijfenveertig minuten plus twee ronden. Vanaf het begin waren er verschillende aanvallen en al snel reed een groepje vooruit met teamie Gracie Elvin erin. Even later sloten drie rensters aan met daarbij van ons Amanda Spratt."

 

Het groepje bleef op kop, hoewel het nog spannend wered. "In de finale werden ze bijna teruggepakt, maar het was Kimberly Welsch die de snelste benenen had, voor Gracie en Eireen. Ik deed de lead-out voor onze local Macey Steward, de wereldkampioene tijdrijden bij de junioren, en zij werd na Spratty knap vijfde door de peloton sprint te winnen. Zelf eindigde ik in de top tien en ik ben tevreden met dit weekend. Stapje voor stapje kom ik terug en word ik sterker."


Terug naar Nieuws