Tijdverlies na aanval in Energiewacht Tour

Geplaatst op donderdag 10 april 2014 om 16:23

Nieuws Loes 2014 2In de tweede etappe van de Energiewacht Tour heeft Loes helaas tijd verloren. Ze finishte in de tweede groep en gaf daarmee ruim anderhalve minuut toe op winnares Kirsten Wild. En dat terwijl het juist Loes was die probeerde wat te forceren. "Aan het einde van de tweede grote omloop heb ik de aanval geopend", legt ze na afloop uit. "Samen met Chantal Blaak en een renster van Boels-Dolmans die niet wilde rijden."

 

De aanval was er één zonder succes en bleek ook nog op het verkeerde moment te zijn. "Het was op de verkeerde plek in Bourtange, waardoor ik in de laatste ronde de aansluiting verloor en niet meer in de eerste groep zat. Dat was wel echt balen. Het was een hectische en nerveuze rit, die toch pittiger was dan vooraf gedacht werd. Er leek namelijk weinig wind te staan."

 

Loes' ploeggenote Jessie MacLean reed nog een tijdje solo aan de leiding en dat leek even succesvol te zijn. Ook zij werd echter gegrepen en kwam vervolgens ten val. "Zij had een mooie aanval, maar ik vond het naar om haar bij de valpartij te zien liggen. Gelukkig is ze oke. Ze heeft de trui voor strijdlustigste rensters wel verdiend gekregen."


Terug naar Nieuws