Toch nog een massasprint

Geplaatst op vrijdag 11 juli 2014 om 17:25

Giro Rosa Etappe 7Hoewel het echte vlakke werk achter de rug is, is de zevende etappe in de Giro Rosa vrijdag toch uitgelopen op een massasprint. Dat gebeurde op een oplopende weg. Marianne Vos greep opnieuw de zege en Loes' teamgenote Emma Johansson kon naar de derde plaats sprinten. Een tegenvaller was er voor Orica-AIS ook te verwerken, want ondanks de inspanningen van onder meer Loes, verloor Valentina Scandolara de bergtrui.

 

"Het was een rustige ochtend, want de start was voor de deur van ons hotel", laat Loes weten vanuit finishplaats Chiavenna. "Na een geneutraliseerde afdaling van twintig minuten begon de koers en kregen we direct een klim van de tweede categorie voor de kiezen. Het peloton brak en ik kwam in de tweede groep. Helaas pakte Valentina geen punten en nam Pooley de trui over."

 

Na veertig kilometer kwam Loes terug in de eerste groep. Die bestond toen uit zo'n zeventig rensters. "Er was een groep vooruit met Valentina en Katherin van ons daarbij. De meiden van Cipollini waren het er niet mee eens en reden het dicht. Wij maakten ons klaar voor wederom een massasprint. De wind kwam namelijk uit de verkeerde richting."

 

De finale was lastig, omdat het parcours in de laatste vijf kilometer geregeld opliep. "Ik hield Emma uit de wind en zette haar in een goede positief af met nog achthonderd meter te gaan. Vos won daarna voor Bronzini en Emma werd derde. Nu zijn er nog twee bergetappes te gaan. Morgen finishen we bergop."


Terug naar Nieuws