TV-tip: Uitzending Clubgenoten

Geplaatst op maandag 10 november 2014 om 17:14

Clubgenoten IJsclub NeedeKomende vrijdag 14 november is Loes 's avonds om 18.25 uur te zien in het televisieprogramma Clubgenoten van Omroep Gelderland. Een programma waarin topsporters van nu en het verleden een kijkje nemen bij de club waar het voor hen allemaal begon. Bekijk voor meer informatie de video trailer hieronder eens en lees de tekst van de website van Omroep Gelderland ook met de uitleg over Clubgenoten.

 

 

 

In clubgenoten herenigt Froukje Jansen vrijdag 14 november Loes Gunnewijk met haar oud-clubgenoten van de Needse IJsclub. Uitgangspunt is een foto die werd gemaakt in 1997 van een trainingsclub onder leiding van Elise Tenhagen - Kleinsman. Samen met Froukje gaat Loes terug naar de plek waar haar sportieve carrière begon. Al gauw bleek tijdens de zomertrainingen dat fietsen haar beter lag en dus was de overstap naar wielerclub De Stofwolk gauw gemaakt.

 

Nederlands kampioen
Tijdrijden ligt Gunnewijk goed en na een jaar in Neede te hebben gefietst stapt ze over naar het professionele wielerpeloton. Na een aantal podiumplaatsen wint ze in 2006 het Nederlands kampioenschap tijdrijden. "Ik was al drie keer tweede geworden en daar had ik zo de balen in, toen het Wilhelmus klonk had ik het kippenvel op mijn lijf staan, dat is zo mooi." Ook in 2010 kroont ze zich tot Nederlands kampioen op de weg. Gunnewijk is al jaren een vaste kracht in de Nederlandse dames-selectie tijdens internationale wedstrijden.

 

Valpartij
Afgelopen zomer is de renster tijdens een koers hard tegen het asfalt gegaan en brak daarbij haar schouder. Een intensieve periode van revalideren volgde en inmiddels maakt ze weer haar trainingsrondjes op de fiets. 'The dutch motor', zoals de Australische teamgenootjes haar noemen hoopt binnenkort weer haar rentree te maken in het peloton.


Terug naar Nieuws