Vos, Van Vleuten, Van Dijk en meer bij afscheid

Geplaatst op vrijdag 5 juni 2015 om 16:12

CORVOS_00019656-008Nadat Loes anderhalve week geleden aankondigde dat ze eind deze maand afscheid neemt met een toertocht en een criterium, is alles in een stroomversnelling gekomen. Een flink aantal toprensters heeft inmiddels toegezegd dat zij er op zondag 28 juni bij zijn tijdens de Loes Gunnewijk Classic. Zo komen onder meer wereldranglijst-aanvoerster Marianne Vos, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten naar Eibergen.

 

Bij de genoemde namen gaat bij volgers vast en zeker een belletje rinkelen, want samen met Loes reden zij in 2012 namelijk de olympische wegwedstrijd voor Nederland. De complete selectie van de Olympische Spelen in Londen staat dus aan de start.  En bij het olympische team blijft het niet. Ook oud-rensters als Mirjam Melchers, Martine Bras en Adrie Visser zijn van de partij, evenals een delegatie van Gunnewijk's Australische team Orica-AIS.

 

"We willen er een mooi feest van maken op 28 juni en ik ben blij dat ik dat kan doen met de meiden waarmee ik tijdens mijn carrière veel ben opgetrokken", zegt Loes. "Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen op mijn uitnodiging aan teamgenotes, voormalig ploegmaatjes en ook rensters uit de Nederlandse selectie. Voor de afscheidswedstrijd had ik binnen een paar dagen al twintig aanmeldingen binnen en het lijkt er op dat er daar zeker nog een aantal bij gaan komen. Ik kijk er erg naar uit."

 

Programma
Het programma voor de Loes Gunnewijk Classic, de naam van het afscheidsevenement, is inmiddels ook rond. De classic is een toertocht over dertig of zestig kilometer. "Die gaat over mijn favoriete trainingswegen en start bij het clubparcours van RTC De Stofwolk", aldus Gunnewijk. "Starten kan tussen negen en tien uur. Op het clubparcours wordt om 11.30 uur een dikke banden race georganiseerd, waarna daar om twaalf uur mijn laatste koers zal starten en ik mijn carrière officieel eindig."

 

Deelname aan de toertocht is voor iedereen mogelijk en een uitstekende gelegenheid om eens tegelijk te fietsen met verschillende wereldtoppers. De dikke banden race staat open voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Gunnewijk; "Daarna zal ik voor de laatste keer mijn rugnummer opspelden. Ik hoop dat daarbij veel mensen aanwezig zijn en nodig iedereen graag uit om mee te doen aan de toertocht en/of te komen kijken."

 

Het programma:
8.30 uur Opening inschrijving
9.00-10.00 uur Mogelijkheid tot starten in toertocht
11.30 uur Start dikke banden race
12.00 uur Laatste koers met Nederlandse én internationale rensters uit het profpeloton
12.30 uur Finish koers en wielercarrière
13.30 uur Einde programma


Terug naar Nieuws