We own yellow

Geplaatst op vrijdag 17 oktober 2014 om 14:39

We Own YellowMarianne Vos, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Roxane Knetemann werken samen met Le Tour Utrecht om het vrouwenwielrennen te stimuleren met het We Own Yellow-programma.

 

Meer vrouwen op de fiets, dat is het ultieme doel van professionele wielrensters en ambassadeurs van het vrouwenwielrennen. Marianne Vos, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Roxane Knetemann lanceerden vandaag op de Bike Motion, in samenwerking met Le Tour Utrecht, een nieuw en uniek internationaal programma genaamd 'We Own Yellow, Take The Stage'. Het is een programma dat meer vrouwen zal aansporen om op de fiets te stappen en zichzelf en hun fietskwaliteiten verder te ontwikkelen.

 

Het We Own Yellow-programma bestaat uit trainingsritten, beginners- en gevorderdencursussen, sociale avonden- en evenementen, trainingsprogramma's en -tips die allemaal toewerken naar het grootste evenement van het programma. Dit zal een week na de start van de Tour de France in Utrecht plaatsvinden met het doel vrouwen van over de hele wereld te laten samenkomen om de stad over te nemen en Utrecht voor een dag geel te kleuren, om te vieren dat het vrouwenwielrennen leeft en elke dag groeit.

 

De weg naar dit grote evenement zal vele activiteiten in verschillende landen bevatten met het doel om vaardigheden te verbeteren en vrouwen van elk niveau klaar te stomen voor dit grote evenement, het weekend na de start van de Tour de France. Om alle informatie te ontvangen en up-to-date te blijven over alle dingen die de komende maanden plaatsvinden rond dit nieuwe programma, kan men zich aanmelden op de website www.weownyellow.com. Je ontvangt dan een maandelijkse nieuwsbrief met informatie over hoe en wanneer de inschrijving voor de verschillende evenementen en programma's werkt en met advies van professionals.

 

Marianne Vos: "We wilden iets creëren voor vrouwen van elk niveau, wereldwijd, zodat we ze kunnen aansporen om te beginnen met fietsen of zich hierin verder te ontwikkelen. We wilden niet gewoon één evenement, maar een paar evenementen, programma's, cursussen en sociale afspraken zodat we hun zelfvertrouwen kunnen opbouwen en vrouwen zo voorbereid mogelijk op de fiets kunnen krijgen. We willen dat ze met elkaar in contact komen en hun passie voor fietsen delen. We willen dit programma zo groot mogelijk maken zodat we meer vrouwen op de fiets krijgen, maar we kunnen dit niet alleen. We roepen daarom ook de hulp van mannen in om hun vrouwelijke vrienden, collega's of familieleden op de fiets te krijgen."

 

Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur Le Tour Utrecht: "Met de start van de Tour de France streven wij naar het creëren van een legacy. Eén van de doelen is het promoten van het vrouwenwielrennen. Met dit unieke programma kunnen we een legacy vormen en een netwerk van fietsende vrouwen samenstellen, niet alleen in Utrecht maar wereldwijd."

 

Het programma dat vandaag gelanceerd werd tijdens de Bike MOTION start vanavond met een geheime Twitter Night Ride. Fietsambassadeurs en -professionals zullen meerijden om het programma af te trappen. Er rijden onder andere fietshelden als Andrea Tafi, Marianne Vos en Ellen van Dijk mee. Bekenden uit andere beroepsgroepen, zoals Frits Barend, zullen ook van de partij zijn.

 

Voor meer informatie over het programma, zie: www.weownyellow.com

 

We Own Yellow, Take The Stage:
We Own Yellow is een gloednieuwe campagne, opgezet in 2014 om een platform te creëren om participatie in het fietsen aan te moedigen, met een speciale focus op vrouwen en meisjes. De campagne brengt experts van verschillende vakgebieden samen om het niveau van betrokkenheid en bewustzijn over vrouwenwielrennen te verhogen.

 

De term 'We Own Yellow, Take The Stage' refereert naar het grootste fietsevenement ter wereld. 'Take The Stage' refereert naar het winnen van een wielerrace. De term moet vrouwen aansporen hun sterke punten en talenten te laten zien, niet alleen op sportief gebied maar ook in het dagelijks leven.

 

Bron: Persbericht

Foto: Sem Versteeg


Terug naar Nieuws