Zeer dichtbij winst in slotrit Energiewacht Tour

Geplaatst op zondag 13 april 2014 om 17:00

Energiewacht Tour Etappe 5Dat de ene dag de andere dag niet is bleek zondag maar weer eens in de Energiewacht Tour. Zaterdag liet Loes namelijk nog weten dat ze de goede benen nog niet had. Een dag later streed ze voor de overwinning. Helaas bleek de tweede plaats in de uitslag uiteindelijk haar deel in de afsluitende etappe van de Energiewacht Tour. Nadat Loes op tien kilometer van de finish wegreed uit een kopgroep van acht rensters, had ze ruim negen kilometer lang solo de leiding. Op driehonderd meter voor de finish achterhaalde Chantal Blaak haar echter alsnog en daardoor finishte Loes als tweede.

 

"Ik had op dat moment alles al gegeven en kon niets extra's meer", kijkt Loes terug op het moment dat Blaak aansloot en eigenlijk direct ook naar de zege kon sprinten. "Mijn lichaam was leeg. Ik weet dat ik hier tevreden mee moet zijn, maar ik ben toch wel wat teleurgesteld dat ik op het laatst nog achterhaald werd."

 

Een dag na de teleurstellende rit zat er dus wel meer power in de benen van Loes. "De benen voelden een stuk beter aan nu. Dat was ook goed voor mijn hoofd. Het is lekker om vandaag zo te fietsen en de Energiewacht Tour met goede benen te eindigen. Ik ben gemotiveerd voor de volgende wedstrijd en ben in deze koers sterker geworden. Deze wedstrijd had ik nodig."


Terug naar Nieuws