Mijn Wielercarrière

Een wereldwijd avontuur

Highlights

 • 2x nederlands Kampioen (Tijdrit 2006 + Weg 2010)
 • lid van Gouden team Olympische Spelen London 2012
 • 2e WK Ploegentijdrit Valkenburg 2012
 • 3e WK Ploegentijdrit Florance 2013
 • 10x NK-medaille
 • 10x WK-deelname (9x weg + 1x cyclocross)
 • World Cup Ronde van Drenthe, Omloop het Nieuwsblad

 

De strijd om de gele leiderstrui of de roze in de Giro (Ita), ik vond het een supermooi doel met het team en het beste uit jezelf halen. In de volgende etappekoersen heb ik etappe(s) op mijn naam geschreven.

 • Giro d’Italia
 • Tour de L’Aude
 • Holland Ladies Tour
 • Tour de Limousin (+ 3e in eindklassement)
 • Tour Down Under (ook eindklassement)

 

In totaal heb ik ruim 47 overwinningen op mijn naam staan.

timeline_pre_loader

2001

 • Eerste overwinning: Criterium Ronde van Mierlo

2002

 • Eerste klassieker gewonnen – Omloop van Borsele

2003

 • Eerste keer naar een WK
 • Winst in de tijdrit Giro D’Italia (Venetië)

Juni 2015

 • Laatste wedstrijd in Eibergen ‘Loes Gunnewijk-Classic’

Het belang van een goed team

SAMEN
DOORZETTEN

Van kleins af aan

Eigenlijk begon mijn sportieve carrière al op heel jonge leeftijd. Niet dat ik al vroeg bezig was met topsport, maar juist buiten spelen op de boerderij bij ons thuis in Groenlo in de Achterhoek heeft mij gevormd. Samen met mijn broertjes de dieren verzorgen, boomhutten bouwen en ravotten. Maar ook voetballen met hen, de buurjongens, mijn vader én de melkboer. Zwemmen, gymnastiek en paardrijden, ik heb het allemaal gedaan. Mijn echte passie was echter schaatsen en later het wielrennen. Een mooie carrière als professioneel wielrenster volgde en die valt aan de hand van vier teams eigenlijk ook het best op te delen in vier delen.

``Ik kon ook al een aantal mooie zeges op mijn erelijst zetten``

Ondernemers van Nature / Vrienden van het platteland

(2002 – 2006)

Het begin. Want dat was het toch wel, die stap naar de professionals na eerst een jaar bij mijn club De Stofwolk te hebben gereden. Maar snel werd het al meer dan dat, want in die eerste jaren heb ik niet alleen veel geleerd, ik kon ook al een aantal mooie zeges op mijn erelijst zetten. De Omloop van Borsele bijvoorbeeld in mijn eerste jaar. Bovenal waren deze jaren een grote ontdekkingstocht van wat ik allemaal op de fiets kon. Daar leerde ik veel van. Zo werd ik drie keer tweede op het NK tijdrijden, waarbij ik de eerste keer superblij was en de laatste keer erg teleurgesteld, omdat ik de titel op 0,51 seconde miste.

Flexpoint

(2007 – 2009)

Het was bij Team Flexpoint dat ik tactisch juist stappen ging zetten, met dank aan ploegleider Jean Paul van Poppel. En in deze internationale ploeg pakte ik dan toch die gewenste titel; Nederlands kampioene tijdrijden. Helaas was het ook een periode waarin ik in de eerste twee jaren met veel blessureleed te kampen had. Maar eind 2008 zat de gang er weer in en een jaar later was ik weer terug op topniveau.

``Die zege in 2010 was één van de hoogtepunten in mijn carrière``

Nederland Bloeit

(2010 – 2011)

Winst in de Ronde van Drenthe, die zege in 2010 was één van de hoogtepunten in mijn carrière. Net als de Nederlandse titel in dat jaar. Maar Nederland Bloeit was juist ook de ploeg waarin ik me verder ontwikkelde als koerskapitein. Met Marianne Vos en Annemiek van Vleuten reden we vaak voor de overwinning. Daaraan een bijdrage leveren gaaf erg veel voldoening, juist omdat het teamproces er zo’n belangrijke rol in speelde. Wielrennen kan dan wel een individuele sport zijn. Op dit niveau bereik je zonder een echt team om je heen toch een stuk minder.

Orica – AIS

(2012 – 2015)

Naar een buitenlands team gaan was voor mij een nieuw avontuur. Eén waarvan ik eigenlijk al direct wist dat het precies de juiste keus was. Ik heb er een ontzettend mooie tijd gehad én mooie resultaten neergezet. Individueel, met onder meer deelname aan de Olympische Spelen in Londen en winst in de Omloop Het Nieuwsblad, maar zeker ook met het team. Mijn ervaring kon ik nu ook gebruiken om jonge rensters wat te leren en de Australische meiden kennis te laten maken met koersen in Europa. En bovenal reden we hard als ploeg, zo bewezen we wel met medailles in de WK ploegentijdrit.

image
https://loesgunnewijk.nl/wp-content/themes/blake/
https://loesgunnewijk.nl//
#0093e0
style2
default
Loading posts...
/var/www/vhosts/loesgunnewijk.nl/loesgunnewijk.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://loesgunnewijk.nl/wp-content/themes/blake
on
no
off
Enter your email here
on
off

Deze website wordt vernieuwd

X